Ayurvedische massage/Abyangha

 

 

Heb je last van Slapeloosheid, een doffe huid, gevoel van uit balans zijn of heb je gewoon ontzettend veel zin om lekker te ontspannen ? Dan is deze massage erg geschikt voor jou!

 

Een Ayurvedische massage zal zich richten op het ontgiften van het lichaam en ervoor zorgen dat je je rustiger en evenwichtiger zult voelen. Gedurende een Ayurvedische massage worden je lichaam en geest zowel fysiek, emotioneel als spiritueel aangepakt. Volgens de Ayurveda treden er ziekten op wanneer je 'dosha's', ofwel de energetische levenskrachten kapha, pitta of vata, niet goed in balans zijn. Het gebruik van een ruime hoeveelheid kruidenolie is kenmerkend voor een Ayurvedische massage. De kruiden hebben een geneeskrachtige en medicinale werking en de olie bevat vaak extracten van kokos of sesam. De kruidenolie is puur en plantaardig en bevat daarom boordevol actieve bestanddelen waar je huid en spieren direct van opknappen.

Je wordt in anderhalf uur van top tot teen gemasseerd met heerlijke warme olie. Ontspanning gegarandeerd!

 

Kenmerkend voor de Abyangha, een totale lichaamsmassage,  is het gebruik van warme olie. Hierdoor worden lichaam en geest tot rust en diepe ontspanning gebracht, opgetreden storingen opgeheven en de stofwisseling geactiveerd waardoor afvalstoffen sneller en efficiënter door het lichaam worden afgevoerd. 

 

Hieronder wat praktische tips: 

 

- Het is een gehele lichaams massage, je ligt bloot op de tafel en bijna alles wordt meegenomen, behalve de intieme delen. 

- Trek oude kleren aan waar olie vlekken in mogen komen 

- Let erop dat er tijdens de massage overal olie komt, dus ook in je haar. 

- Laat na de massage de olie minstens 2 uur intrekken

- Je ogen wordt tijdens een deel van de massage afgedekt, vind je dit uiteindelijk niet prettig, geef dit dan aan. 

- Ga je na de massage je haar wassen, doe dan eerste shampoo alvorens er water bij te doen! 

 

Heb je koorts, open wonden of ben je zwanger, geef dit dan ook van tevoren aan, dan kan de massage (gedeeltelijk) niet doorgaan.