De huid en probiotica

 

 

 

 

We weten dat probiotica goed zijn voor je darmen, het komt van nature voor in en op je lichaam en het is zeer belangrijk voor gezonde darmen.

 

 

Maar weten we ook dat er op de huid heel veel levende bacteriën zitten ? Onze hele huid is een ecosysteem.

 

 

 

 

 

Dit is wat goede microben voor je doen:

 

1 – ze beschermen je tegen pathogene bacteriën door het koloniseren van alle beschikbare ruimte op het oppervlak van je huid, waardoor er geen ruimte meer is voor onruststokers (dit heet concurrerende uitsluiting).

2 – Veel goede soorten microben gevonden op de huid produceren anti-microbiële peptiden die actief vechten tegen ziekteverwekkers en de huidbarrière versterken.

3 – Lactobacillus  bacteriën produceren melkzuur, waardoor de pH van je huid goed blijft en de hydratatie verbetert.

4 – deze bacteriën handhaven de kleine steek-achtige structuren die de huidcellen bij elkaar te houden (genaamd tight junctions), die de slechteriken eruit houden en het vocht erin.

5 – sommigen produceren hyaluronzuur  rechtstreeks op je huid – en dat is echt fantastisch, gezien de moeite die de meesten van ons nemen om dit in onze huidverzorging routines te krijgen.

 

Toch hebben veel mensen last van huidproblemen. Hoe kan dat?

Studies laten zien dat onze generatie ongeveer 30% minder huid bacteriën heeft dan onze voorouders. Factoren die daaraan bijdragen zijn: teveel gebruik van antibiotica, veel keizersnedes, chemische bestanddelen in cosmeticaproducten en het feit dat wij steeds minder in aanraking komen met de natuur. Zo hebben stamleden die in de natuur leven en nauwelijks contact hebben met de Westerse wereld veel meer bacteriën dan wij en juist bij hen komen huidaandoeningen als eczeem en acne zo goed als niet voor.

 

Tijd om terug naar de natuur te gaan!

Een remedie tegen huidaandoeningen lijkt dus voor de hand te liggen: Slechte chemische ingrediënten vermijden en niet meer de strijd aan gaan tegen bacteriën, maar ze juist omarmen. Ga terug naar de natuur! En de natuur in gaan heeft nog een voordeel. Het vermindert stress, wat ook weer een positief effect heeft op de huid.

 

Pre- en Probiotische huidverzorging

Ook steeds meer cosmeticamerken zien het positieve effect van een huidflora die in balans is en passen hun producten daarop aan. Veel merken bevatten daarom tegenwoordig prebiotica (voeding voor goede bacteriën), maar er zijn ook al merken die probiotica (goede bacteriën) bevatten. Esse Probiotic Skincare is daarin koploper en het is hen zelfs gelukt levende bacteriën in sommige producten te krijgen. Esse bezaait op die manier de huid met goede bacteriën die de strijd aangaan met de slechteriken die de huid verouderen en daarnaast voedt het de huid met prebiotica om zo de ecosysteem van de huid weer gezond te krijgen.

 

Het klinkt misschien alsof dit alles een lading dure producten vereist, maar in werkelijkheid zijn het vaak de lagen van diverse huidproducten en lotions die verantwoordelijk zijn voor moderne huidproblemen  als  acne, rosacea, eczeem en gevoeligheid – deze problemen komen allemaal voort uit een onevenwichtige huid microbioom. Iets heeft het evenwicht aangetast, waardoor de verkeerde soorten microben vrij spel hebben om chaos op je huid te creëren.

 

Hoe kan ik mijn huid microbioom in balans krijgen ? 

 

-Eet zo ongeraffineerd mogelijk 

-Eet verse groenten en fruit 

-Drink veel water 

-Probeer gefermenteerde producten te eten zoals bijvoorbeeld Kefir, kombucha en zuurkool 

-Slik een goed probiotica supplement bij 

-Gebruik natuurlijke huid producten met pre en probiotica erin zoals Esse. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  legakatielegakatie (zaterdag, 16 maart 2024 11:52)

  Hoi.!

  Ik hoop dat het goed gaat met je.

  Dit is legakatie van het SEO-team.

  Zoals u weet zijn backlinks van hoge kwaliteit erg belangrijk voor een website.

  Gastposts zijn tegenwoordig een geweldige manier om uw SEO-backlinks en uw bedrijf een boost te geven. Door informatieve, gedetailleerde artikelen te schrijven, kunt u uw product of bedrijf effectief promoten. Bovendien zullen dofollow-backlinks u helpen het verkeer en de autoriteit van uw website te vergroten.

  Het is ons een genoegen u te kunnen mededelen dat wij gastposts en linkinzendingen op onze websites verwelkomen.

  Nederlandse Websites blogs:

  Goede-voeding.nl
  Spreekbuis.nl
  Makeover.nl
  Worldsbestnews.nl
  Fifa-infinity.com
  Perspodium.nl
  Maxazine.nl
  Meervanmir.eu
  Woonfan.nl
  Lifestyledaisy.nl
  Zazazoo.nl
  Goudsdagblad.nl
  Dagblad010.nl
  Barendrechtsdagblad.nl
  Zoetermeersdagblad.nl
  Trending.nl
  Topvers.nl
  Eengoedverhaal.nu
  Entrepreneursinfo.com
  Leefinjetuin.nl
  Checko.nl
  Laat ons weten op welke site u geïnteresseerd bent.

  Ik kijk ernaar uit om binnenkort van u te horen

  Groeten,